VÝLETY

26.06.2013 02:20

Školní rok jsme zakončili dvěma pěknými výlety:

    V pondělí 17.6. jsme jeli do Prahy ke Karlovu mostu na Malé Straně, kde je muzeum Karla Zemana, tvůrce úžasných fantastických animovaných filmů jako Cesta do pravěku, Kapitán Nemo, Baron Prášil a mnoho dalších. Muzeum je uděláno tak, že si některé činnosti hlavních postav mohou děti zkusit - řídit ponorku, posadit se při úplňku do růže... a některé úseky filmů mohou pozorovat při projekci. Venku na dvoře muzea bylo možno hrát obří pexeso či skládat puzzle. Zlatým hřebem programu bylo rozdělování pokladu z veliké staré námořnické truhlice. Ani veliké horko nám zábavu nezkazilo.

    V úterý pro nás přijel autobus z Ostré u Lysé nad Labem, aby nás zavezl do historické vesnice. Vyměnili jsme si koruny za groše a prošli všemi přístřešky, kde se ukrývala stará řemesla, která jsme mohli i vyzkoušet: výrobu svíček, vytáčení keramiky na kruhu, dobývání zlata, provaznictví a mnohé další činnosti. Ani v autobude jsme se nenudili, průvodkyně s námi hrála vědomostní soutěže, ve kterých jsme se úspěšně utkali se 3. B.

    Pěkná byla i středeční čokoládová dílna, kdy jsme se dozvěděli, z čeho vlastně čokoláda vznikne, zkoušeli jsme s ní kreslit a modelovali jsme z ní figurky. To se ví, že jsme si nejednou lízli!

    Ve čtvrtek bylo horko největší, a tak jsme si všechny pohybové hry, které měly být náplní cvičení v přírodě, zahráli v chládečku za kostelem. Dobře jsme se při nich pobavili, přezpívali všechny písničky, co známe a vydali se vstříc poslednímu pátečnímu dni, kdy se vydávalo vysvědčení.